Mamy kandydata na prezydenta Pabianic

dodano 2014-06-07 10:01 w kategorii: Informacje

Podczas wewnętrznych prawyborów, członkowie Sojuszu Lewicy Demokratycznej w Pabianicach zadecydowali kto będzie reprezentował lokalne struktury partii podczas jesiennych wyborów samorządowych ubiegając się o funkcję prezydenta miasta. Ponad 90-procentowe poparcie otrzymał Marek Gryglewski. Marek to rodowity pabianiczanin. Ma 42 lata, pełni funkcję sekretarza powiatowego SLD i przewodniczącego jednego z miejskich kół SLD. Żona Anna pracuje w firmie odzieżowej w Ksawerowie, synowie: 11-letni Franciszek i dorosły Bartek (student Akademii Morskiej w Gdyni).
Gryglewski jest magistrem ekonomii o specjalności finanse i gospodarka komunalna. Ukończył Politechnikę Radomską i studia podyplomowe z zarządzania projektami współfinansowanymi ze środków Unii Europejskiej oraz w zakresie doradztwa zawodowego i pośrednictwa pracy. Marek Gryglewski od 2010 roku prowadzi Punkt Pośrednictwa Pracy w Pabianicach. Wcześniej pracował w Urzędzie Pracy w Łodzi, a także w prywatnych firmach jako handlowiec. Gryglewski był między innymi pomysłodawcą i organizatorem pierwszych w historii Pabianic targów pracy.