Robert Kraska

Robert Piotr Kraska, lat 41,

Posiadam wykształcenie wyższe – magister sztuki; Akademia Muzyczna w Łodzi, Wydział Wykonawstwa Instrumentalnego i Wokalno-Aktorskiego, kierunek trąbka

Ukończyłem również studia podyplomowe, Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna, kierunek Zarządzanie w Administracji Publicznej

Pracuję jako dyrygent Gminnej Orkiestry Dętej przy OSP w Górce Pabianickiej oraz prowadzę własne gospodarstwo hodowlane w Szynkielewie, gdzie również mieszkam.

Jestem żonaty. Mam dwóch synów - 8 lat i 2,5 roku.

Interesuje mnie muzyka poważna, rozrywkowa i jazzowa, historia i film, a także działalność społeczna, samorządowa i polityczna.

Byłem radnym - Wiceprzewodniczący Rady Gminy Pabianice w latach 1997-1998; radnym Rady Powiatu Pabianickiego II kadencji 2002 – 2006r., przewodniczącym Komisji Spraw Obywatelskich, Promocji oraz Rozwoju Powiatu Pabianickiego. Obecnie jestem radny Rady Powiatu Pabianickiego i przewodniczącym Komisji Rewizyjnej.

W latach 2000-2002 byłem Inspektorem Kultury w Urzędzie Gminy Pabianice, a w latach 2002-2003 Dyrektorem Miejskiego Ośrodka Kultury w Pabianicach. W marcu  2003 roku ówczesny Prezydent Pabianic Jan Berner przesunął mnie z funkcji dyrektora na kierownika Ośrodka Edukacji Muzycznej w MOK. Po zakończeniu kadencji radnego w 2006 roku zlikwidował to stanowisko co wiązało się ze zwolnieniem mnie z pracy.

* wszystkie pola są wymagane

• B
  • C